2 Ekim 2020 Cuma

Ofiste Fantazi / Çizgi Roman

Ofiste Fantazi

Haftanın sonuna geldiğimiz günde yeni bir çizgi roman paylaşımı ile yine buradayız. Cumartesi ve Pazar’ı keyifle geçirmenizi dilerken paylaşımlarımızın hafta sonu da devam edeceğini belirtelim. Merak edilen bir konu olarak da düz metin yayınlarına kısa bir süre ara verdiğimizi söyleyelim. Bu konuda niye sorusunun cevabı ise çok basit, metinleri düzenlemek, okumaya hazır hale getirmek gerçekten meşakkatli ve uzun bir süreç. Toparladığımız anda elimizdeki ilk materyalden başlayarak paylaşımlara devam edeceğiz. Farkındayız ki düz metinler daha çok beğeniliyor. Sağ yandaki en çok incelenenler listesinde ilk üçte Berna Tuğhan kitaplarının olmasından da rahatlıkla anlaşılıyor ama az bekleteceğiz işte.

Ofiste Fantazi

Adından da anlaşılacağı üzere kısa bir ofis macerası ile karşı karşıyayız yine. Bayan Conner ve Bayan Grace arasında geçen öyküde patron olan Bayan Grace, terfi etmek üzere olan Bayan Conner’ın yeteneklerini test etmek için bir görüşme ayarlıyor. Tabi görüşmenin ve test konusunun nerelere varabileceğini siz kısa yoldan anladınız. :)

Garip bir şekilde, mavi ve kahverengi tonlarda hazırlanmış olan çizgi romanın çekiciliği had safhada. Çizimler ile ilgili, yüzleri saymazsak büyük sorunlar yok! Hatta sert hatlarıyla çizimlerin iyi olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Tek sorun az önce de söylediğimiz gibi yüz hatlarıyla alakalı. Özensiz ve kalitesiz duruyor ama bu da çizerin kendi tarzı olsa gerek. Zira ilgiliyi yüzlere odaklamak yerine daha aşağılarda olanlara doğru kaydırıyor. Bu açıdan bakıldığında da oldukça başarılı bir çalışma.

Bu tip çizgi romanların kısa ve belirli, basit bir konuyu ele aldığını söylemeden de geçmeyelim. Uzun olmayanları yok mu? Var elbette. Ama geneli böyle kısa öykülerden hatta belirli bir bütünlüğü olmayan, birkaç dakikada gelişen birkaç dakikalık durumları konu olarak alıyor. 

Şu ana kadar yayınladıklarımız içerisinde en uzunların Priya maceraları olduğunun farkındasınızdır ki onlar da ortalama 15 sayfa kadarlar. Konu hakkında bir sürprizimiz var.. Hatta 2 sürpriz.. elimizde yayınlanmayı bekleyen 1 Priya macerası ve çevrilme işi bitmek üzere olan 24 sayfalık ikinci bir çizgi roman bulunmakta.

İyi okumalar!

İndir Download


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder