11 Eylül 2020 Cuma

Ofiste / Berna Tuğhan

Ofiste

Ofiste, ilginç bir erotik fantazi üzerine yoğunlaşan bir metin. Bir akşam iş sonrası ofisteki fazla mesainin neler getirebileceğinin fantastik hikayesi. Hafiften Sado-mazohizm etkileri hissettiren kitap, erotizmin doruklarda dolaşıyor. Fazla söze gerek kalmadan indirin ve okuyun deriz...

Pek çok alanda erotik içerikler üreten Berna Tuğhan'ın ilk dönem işlerinden olan bu öyküde kafa karışıklığından tutkuya, can sıkıntısı ve moral bozukluğundan şehvete varan bir mecrada pek çok hissiyatı bir biri ardına yaşıyorsunuz. Yazdıklarını, yaşadıkları ve arzuladıkları üzerinden oluşturan Tuğhan, farklı diller kullanarak farklı biçimleri denemekten ve özel alanların derinliklerine girmekten çekinmiyor. Hikayelerinde bazen çiftleri grupları ve seks hikayelerini 3.kişilerin kelimeleriyle anlatırken, bazen kadın bakışıyla kendi ağzından ya da erkek bakışıyla karşı taraf üzerinden anlatabiliyor.

Yayına hazırladığımız pek çok metni üzerinden düşünüldüğünde, ülkemizde eksikliği çokça hissedilen erotik metinler konusunda başarılı bir noktaya doğru gittiğini söyleyebiliriz Tuğhan'ın. Gelecekte yazmaya devam edip etmeyeceğini bizde olduğu gibi kendisi de bilmemekle birlikte umudumuz ve arzumuz yazmayı bırakmaması yönüne evriliyor. Onun metinlerini dünyanın en iyi işleri olarak adlandırmanın doğru olmayacağını kendi kelimeleriyle ifade eden Tuğhan'ın daha yolun başında olduğunu kendisi de çekinmeden belirtiyor.

Mütevaziliği ve sevimliliği ile tehlikeli sularda gezinen biri olduğuna inanamayacağınız yazar için olumlu eleştiriler aldığımızı da belirtmemezlik etmeyelim. Metinlerini okuyan pek çok kişinin ortam yorumu olarak "okurken sanki aynı anda da yaşıyormuşum gibi hissettim" cümlesini de buraya bırakalım.

Genel olarak, okuduğunuz zaman tam anlamıyla sindirerek içselleştirdiğiniz metinler sanılanın aksine birkaç saat içerisinde oluşturulan metinler değil. Berna Tuğhan, metinlerini "başına oturup birkaç saat içerisinde fantazileri döktüğüm bir durum değil" olarak tanımlıyor. Gerçekten de düzgün cümle kuruluşlarının önemini bir kenara bırakarak konuşsak bile anlatılanların kurgusundaki özen ve dikkatli yaklaşım metinlerin değerini ortaya koyuyor. Bazen günlerce bazense haftalarca uğraştığını söylediği hikayeleri için uzun süreli yazım çalışmaları yaptığını da biliyoruz.

Berna Tuğhan, 1990 yılında Balıkesir'de doğdu. Üniversite için oradan ayrıldıktan sonra bir daha hiç geri dönmedi. Bağımsız olarak yaşıyor ve yaşadıkları üzerinden yazıyor. Hayata büyük anlamlar yüklemeden keyfine bakıyor.

İndir Download


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder